Over mij

Anneke Blanken Iets over mezelf…

Ik ben Anneke Blanken, in 1953 geboren als tweede dochter in een Drents boeren gezin met vijf kinderen, afgestudeerd in 1988 als Arbeid & Organisatie psycholoog aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Ik woon samen en heb twee volwassen kinderen.

Persoonlijke stijl

Aandachtig luisterend, betrokken en gericht op oprecht contact, zorgvuldig en geneigd tot snelle reactie. De veelzijdige contact mogelijkheden  van taal, zowel van lichaamstaal als van woorden, vormen een onuitputtelijke bron om in therapie mee te werken. Ik houd van luchtigheid naast de zwaarte die er is. Beelden en ervaringen uit de natuur inspireren mij.

Werkervaring

Ik heb gewerkt bij de toenmalige arbeidsvoorziening als docente communicatieve vaardigheden, sollicitatie trainer en als loopbaanadviseur. Daarna werkte ik bij een grote arbodienst als arbeidspsycholoog. Na zelf een burn-out te hebben gehad, heb ik met veel plezier en voldoening als coach gewerkt bij een re-integratiebedrijf binnen de psychiatrie.

Opleidingen

Na mijn studie psychologie heb ik in de jaren ’90  kennis gemaakt met de Gestaltbenadering via Multi-di-Mens.  Een basiscursus Cognitieve Gedragstherapie volgde ik in het begin van de nieuwe eeuw. Later heb ik in de leergang Gestalt- en Systemisch werken bij Multi-di-Mens geleerd, hoe het werken met Opstellingen, zowel in familie als organisatiecontext, veel kan duidelijk maken over (verbroken) verbindingen en verstrengelingen.

Eind juni 2014  heb ik de opleiding tot Gestalttherapeut afgerond.  Hierin heb ik mijn ( zelf) kennis, aanvoelen en analytische denken verder ontwikkeld op basis van het bewust lichamelijk en emotioneel ervaren in het hier en nu. Mijn eindscriptie had als titel: Kwetsbaarheid en Kracht.  Thema’s  daarin waren o.a. hoe hechtingsstijl en schaamte uit kunnen werken in de ontwikkeling van persoonlijkheid en de manier van contact maken.  Opleiding en scriptie  hebben me verrijkt, zowel professioneel als persoonlijk.

ANNEKE BLANKEN, Registerpsycholoog NIP/A&O, Gestalttherapeut en Coach © 2015